TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I Sverige lever år 2007 omkring 250 000 barn (omkring 13 procent av barnen) i fattigdom. Det är egentligen en skrämmande siffra och den lär ju inte minska direkt till följd av regeringens hårdföra klasspolitik.

 

Expressen skriver om detta i dagens tidning och skildrar julfirandet i dessa familjer. Utsattheten blir nämligen tydligare under högtider, helger och lov.

 

Vad fick du för julklappar? Vad ska du göra på lovet?

 

Vad ska man svara på dessa frågor om man har föräldrar som inte har råd. Vissa föräldrar skuldsätter sig till och med för att kunna ge sina barn det andra kompisars föräldrar ger sina barn.

 

Jag får en klump i magen av detta och det gör ont.

 

Framför allt är det tre grupper som är särskilt utsatta, det är barn till ensamstående, barn till utrikesfödda och barn i förorterna. I förorterna har exempelvis antalet fattiga fördubblats sedan 1990-talets början!

 

Skillnaderna mellan olika områden kan vara enorma och barn som växer upp i fattiga familjer löper större risk att drabbas av hälsoproblem, missbruk och fattigdom även i framtiden.

 

Detta är något att tänka på i julhandelns sista skälvande minuter!Hörde för en stund sedan i nyhetssändning i TV att det köps julklappar i snitt för 7 000 per person. Årets julhandel beräknas till nivån 64 miljarder. Nytt rekord.

I de alkoholiserade familjerna torde det finnas pengar till annat än julklappar till de förväntansfulla barnen. Vit jul är ingen dum jul - utan en bra jul. God Jul.


Mikael Abramsson: God jul önskar jag också!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM