TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är tydligt att Torsten Medalen tycker att det är obehagligt med en tydlig opposition som kritiskt granskar och ifrågasätter den förda politiken i kommunen. Medalen slår sig för bröstet och lyfter fram verksamhetsnämndens behandling av frågan om alternativa driftsformer som ett föredöme.

 

Men jag tycker att Torsten då borde vara ärlig och berätta att det var mina partikamrater i nämnden som tog initiativ till att arrangera ett öppet hus kring frågan.


Beslut har ännu inte fattats i ärendet om privatiseringar, det är jag väl medveten om. För oss socialdemokrater är detta ett viktigt ärende och det förefaller därför orimligt att vi ska vänta med att agera tills beslut är fattat.


I och för sig förstår jag att Torsten Medalen helst skulle vilja se att vi höll oss lugna så att den styrande regimen kan genomföra sina förslag utan debatt. Det handlar nämligen inte bara om privatiseringar av vård och omsorg, annat som majoriteten vill driva igenom är försäljningen av sjukhemmet och högstadiet i Svenstavik. Det handlar om våra gemensamma tillgångar.


Annat som forcerats fram är flytten av biblioteket i Hackås och valde därmed att köra över både personal, elever, föräldrar och invånare.


Är detta att visa öppenhet?


Vi socialdemokrater säger tydligt nej till att låta stora företagskoncerner tjäna pengar på människors vård och omsorg. Ett ställningstagande som vi har starkt stöd för bland våra medlemmar, personal, brukare och invånare. Däremot säger vi ja till kooperativ och intraprenad om intresset finns.

 

http://www.op.se/parser.php?level1=11&level2=52&id=857886Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM