TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

PRESSMEDDELANDE FRÅN SOCIALDEMOKRATERNA I RIKSDAGEN

 

Krav på att Carl Bildt tar upp frågan om likabehandling av svenska medborgare med Turkiet

 

Avser utrikesministern vidta åtgärder för att Turkiet hanterar alla svenska medborgare på samma sätt? Den frågan har riksdagsledamot Marie Nordén (s) ställt till utrikesminister Carl Bildt med anledning av den svenska familj med irakisk bakgrund som i flera dagar satt fängslad på flygplatsen i Istanbul.  


"Det bor många familjer från Mellanöstern, med kurdisk, irakisk, syrisk och annan bakgrund, i Sverige idag och många av dem är svenska medborgare. Då måste de behandlas som alla andra medborgare med svenskt pass och inte får trakasseras på grund av sin etniska tillhörighet. Med tanke på de pågående diskussionerna om Turkiets medlemskap i EU är det av särskild vikt att Turkiet behandlar alla svenska medborgare lika." skriver Marie Nordén i frågan till Carl Bildt.


- Det här är inte bara fråga om att med diplomati lösa det här enskilda fallet. Det handlar om ett land som vill bli medlem i EU och som behandlar svenska medborgare olika beroende på deras etniska bakgrund.


- Eftersom det pågår medlemsförhandlingar mellan Turkiet och EU har Sverige möjlighet att sätta press på Turkiet att förändra sin inställning och den möjligheten vill jag att Carl Bildt tar, säger Marie Nordén, riksdagsledamot (s) från Jämtland.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM