TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Enligt vissa forskare uppgår det moderna slaveriet till omkring 27 miljoner individer. Men mörkertalet är stort och många av dessa är barn som jag tidigare skrivit om mot bakgrund av skandalen kring H&M, tobakens barn och "fulmakt"

 

Definitionen som brukar användas är att slaveri är arbete som utförs under tvång, utan lön och under hot. Syftet är att försätta människor i vanmakt, oftast genom skuldsättning.

 

Det är egentligen ofattbart att det 2007 finns slaveri. Förklaringarna och orsakerna är många, men det handlar exempelvis om befolkningsexplosion, ekonomisk globalisering och hårdnande asylregler som gjort det billigare och lättare att rekrytera.

 

Slavhandeln är lukrativ, professionell och global. Slaveriet bidrar även i hög grad till att pressa råvarupriserna i den globala ekonomin, vilket i sin tur påverkar det vi i Sverige betalar för exempelvis mobiltelefoner, t-tröjor, kakao och tobak.

 

Men slaveriet finns inte bara i fattiga länder i Asien och Afrika, utan slaveriet finns även i den rika västvärlden. Tusentals människor importeras varje år till dessa länder för obetalt tvångsarbete inom jordbruket, i privathushåll och inte minst inom sexindustrin.

 

Detta är skamligt och vi måste sätta in åtgärder för att bekämpa slaveriet. Den långsiktiga lösningen är utbildning och fattigdomsbekämpning.

 

Men även vi konsumenter har möjlighet att sätta press på företagen och media har en uppgift att rapportera och informera.Ni glömde skriva om hur ni använder person som slavar i fängelser.
skrämmande men det är sant. Se en film av Lisa Kristine om moderna slaveriet

http://www.ted.com/talks/lisa_kristine_glimpses_of_modern_day_slavery.html
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM