TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Barnomsorgen och skolan i Bergs kommun står inför stora utmaningar och förändringar inom den närmaste tiden. Framför allt beroende på att antalet barn i grundskolan minskar samtidigt som behoven i förskolan ökar.

 

Att antalet barn minskar i grundskolan skapar övertalighet när det gäller lärare samtidigt som kostnaderna för lokaler ökar. För att möta dessa utmaningar har verksamhetsnämnden i kommunen påbörjat en strukturutredning med bistånd från Kommunförbundet för hur utmaningarna ska lösas.

 

Troligtvis kommer det att ske ökad lokalsamordning, mellan grundskola och förskola till exempel. För mig framstår det även som oundvikligt att det även kommer att ske nedläggningar av ett antal byskolor.

 

Detta är något som jag och socialdemokraterna i kommunen lyft under lång tid utan att de andra partierna vågat ta itu med frågan. Nu finns förhoppningsvis medvetenheten om att sådana förändringar måste ske!

 

Verksamhetsnämnden har även börjat titta på möjligheten att lösa ut övertaliga lärare med hjälp av avtalspension. Detta för att kunna behålla de yngre lärarna. En lösning som även välkomnas av lärarfacket i kommunen.

 

Jag tycker att det kan vara en intressant lösning. Men det är även viktigt att kommunen hjälper berörda lärare att eventuellt hitta ny sysselsättning. Vi har helt enkelt inte råd att kasta bort de resurser som dessa utgör.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM