TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Befolkningsminskningen i Bergs kommun har bromsats, vilket är oerhört glädjande. Hittills i år har invånarantalet bara minskat med tre personer. Som vanligt är det tyvärr födelsetalen som är det stora problemet. Det föds för få (58 barn) och det dör för många (104). Flyttningsnettot ligger dock på 54 personer vilket är mycket positivt.

 

Förhoppningsvis kommer denna utveckling fortsätta så att vi nästa år får se en befolkningsökning. Förutsättningarna finns eftersom det är mycket som händer i Bergs kommun just nu. Turismen expanderar så det knakar ordentligt!

 

Företagen i kommunen går bra och anställer och det sker företagsetableringar. Bland annat kommer Dollarstore att etablera sig i kommunen. Huvudkontoret har redan etablerats, återstår gör en butik och eventuellt huvudlagret. Detta skulle innebära enormt mycket för kommunen när det gäller arbetstillfällen och förutsättningar för inflyttning!

 

Kommunen lider dock av två flaskhalsar, brist på arbetskraft och brist på bostäder. Detta måste åtgärdas å det snaraste. Det är därför oroande att majoriteten saknar den handlingskraft som behövs för att styra utvecklingen åt rätt håll.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM