TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dagens och gårdagens DN har vi kunnat läsa två inlägg på DN-debatt från ledande allianspolitiker. I söndags var det Filippa Reinfeldt och Per Schlingmann som skrev om behovet av förnyelse inom den moderata sjukvårdspolitiken. Och idag var det sedan Göran Hägglund och Anders Wijkman som skrev om behovet av omprövning av den kristdemokratiska miljöpolitiken.

 

Hyckleriet verkar sakna gränser! Moderaterna säger sig vilja sätta fokus på kvaliteten inom sjukvården istället för drifts- och ägarformer. Det vore väl önskvärt kanske, men det saknar trovärdighet!

 

För samtidigt som dessa två ledande moderater beskriver detta i ord så ser moderaternas och alliansens handlingar ut på rakt motsatt sätt. Man genomför ett systemskifte på många håll, bland annat i Stockholms läns landsting, samtidigt som regeringen öppnar upp för försäljning av akutsjukhus.

 

Att frågan om driftsformer är av överordnad betydelse visar även händelserna i Nacka och Täby. I Nacka till exempel är man på god väg att ta bort de sista resterna av den kommunala hemtjänsten och i Täby väljer man att sälja bort skolor.

 

Även här i Jämtlands län kan man se exempel på dogmatiska allianspolitiker som sätter ideologin framför allt annat. I Åre säljer man ut allmännyttan och eftersträvar att lägga ut så mycket som möjligt på entreprenad, liksom i Krokom. I Bergs kommun vill majoriteten sälja ut sjukhemmet och högstadiet i Svenstavik och lägga ut äldreomsorgen på entreprenad. I Jämtlands läns landsting försöker högeroppositionen göra allt för att lägga ut så mycket som möjligt på entreprenad.

 

Hoppas ni som läser detta inte misstycker när jag hävdar att högern saknar trovärdighet när de säger sig vilja fokusera på kvalitet framför driftsformer!

 

När det sedan kommer till Göran Hägglund och Anders Wijkmans inlägg så måste jag fråga mig hur de tror att deras väljare och andra ska kunna uppfatta partiet som trovärdigt. I valrörelsen lovar man först att sänka bensinskatten och nu går man ut och säger att skatten måste höjas.

 

Vad är det egentligen som förändrats sedan valet? Inte mycket, eller?! För nog måste dessa båda herrar ha varit medveten om transportsektorns betydelse som klimatbov? Självklart var man det. Men vad är det då som har förändrats sedan valet?

 

Jo, men just det ja! Klimatfrågan har ju kommit upp högst på den politiska dagordningen och då kan ju inte det utrotningshotade kristdemokratiska partiet bortse från möjligheten att återigen agera som sanna populister för att eventuellt rädda det som räddas kan.

 

Kristdemokraterna har ju verkligen inte haft det lätt detta första år vid makten, framför allt med tanke på fastighetsskatten, utförsäljningen av de statliga bolagen, könsneutrala äktenskap samt de växande vårdköerna och så då bensinskatten.

 

För mig saknar Göran Hägglund och de andra populisterna inom kristdemokraterna all trovärdighet.

 

Jag måste ställa mig frågan hur egentligen högerregeringen ska klara av att hämta upp det enorma avståndet till vänsteroppositionen? Självklart är det långt kvar och valet kommer garanterat att bli jämnt och spännande.

 

Men då måste nog regeringen argumentera för sin politik och komma fram med en berättelse om vad man egentligen vill. Reinfeldt, Borg, Littorin och Schlingmann verkar i dagsläget mest vara fokuserade på att vinna mittenväljarna samtidigt som man i smyg genomför ett systemskifte.

 

Utan en tydlig berättelse om vad man vill kommer varken högkonjunktur eller ökad sysselsättning att hjälpa alliansen att vinna valet 2010. Exemplen är många, nu senast i Australien och inte att förglömma Sverige.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM