TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den senaste tiden har präglats av en rad motgånger för Hillary Clinton i hennes ansträngningar att bli demokraternas presidentkandidat. Bland annat har hon blivit hårt åtgången av sina republikanska motståndare.

 

Men även de demokratiska presidentkandidaterna Barack Obama och John Edwards har varit fräna i sina angrepp på henne, bland annat när det gäller Iran, Irak, immigration och sjukförsäkringssystemet.

 

Framför allt handlar angreppen om att Clinton är "övertaktisk" i sina ställningstaganden.

 

De ökade angreppen har fått till följd att det demokratiska racet jämnat ut sig, bland annat leder Obama i ett jämnt race i Iowa. Men fortfarande leder Clinton stort i tidiga delstater såsom New Hampshire, Nevada och South Carolina.

 

Samtidigt har det även kommit mätningar som visar att Clinton skulle förlora mot samtliga ledande kandidater på den republikanska sidan. Men detta är nationella mätningar och i den viktiga delstaten Florida leder Clinton mot Rudy Giuliani med nästan 10 procent.

 

Men detta är verkligen signaler om att man inte får ta något för givet. Republikanerna har en stark och genuin ställning bland de amerikanska väljarna. Republikanerna får aldrig underskattas helt enkelt.

 

Utvecklingen de senaste dagarna med gisslandramat på ett av Clintons valkontor i New Hampshire kan dock gynna henne. Hon hyllas för sina insatser och experter menar att hon visade den kontroll och det lugn som en president behöver när det uppstår krissituationer.

 

Det är först när det verkligen "smäller" som en persons ledarskap och egenskaper synas och ställs på prov. Experterna menar att Clinton bestod provet och att hon liknade en president. Hon får även beröm för sin medmänsklighet.

 

Hillary Clinton har styrkan och de erfarenheter som behövs för att åstadkomma verklig förändring!

 


 

När det gäller det republikanska primärvalet och dess utgång fortsätter det vara oerhört ovisst. Rudy Giuliani leder fortfarande de nationella mätningarna och har en stor ledning i den viktiga delstaten Florida.

 

I New Hampshire leder dock fortfarande Mitt Romney övertygande, dock har han tappat ledningen i Iowa till förmån för överraskningen Mike Huckabee, de konservativas nya favoritkandidat. Utöver dessa lurar även John McCain och Fred Thompson i vassen.

 

McCain anses vara den kandidat som bäst kan handskas med Irakkriget medan Romney anses vara den som bäst hanterar ekonomin.

 


 

I Californien pågår just nu en process som kan omkullkasta den amerikanska politiken fullständigt och omintetgöra alla planer på en framtida demokratisk president i Vita huset. Processen går ut på att förändra delstatens valsystem, som det är nu fungerar valet så att the winner takes it all i valet till elektorsförsamlingen.

 

Republikanerna försöker nu göra systemet mer proportionellt, vilket självfallet skulle gynna de eftersom Californien anses vara en traditionellt demokratisk delstat. Om delstatens 55 elektorer i framtiden skulle fördelas mer proportionellt skulle det nästan bli omöjligt för någon demokrat att bli president.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM