TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är det egentligen så förvånande att ryssarna har så stort stöd för Putin, även när hans politik leder till ett nedbrytande av landets demokratiska institutioner?

 

Nä egentligen inte om man tittar på hur 1990-talet såg ut i Ryssland. Visst, Ryssland var en demokrati men vad präglade landet och vad fick medborgarna ut av det?!

 

Jo, instabilitet, kaos, misslyckad krigföring i Tjetjenien samt rovdrift och plundring av landets gemensamma tillgångar. Landet genomled en liberal chockterapi som skapade ökade klyftor mellan den styrande eliten och de vanliga invånarna.

 

Är det konstigt mot denna bakgrund att invånarna vänder sig bort från demokratin och landets liberala högeropposition som i mångt och var de som regerade landet på 1990-talet?!

 

Inte ett dugg och framför allt inte när åren med Putin kännetecknats av ökad stabilitet, ekonomisk utveckling, höjd levnadsstandard och en starkare rysk röst i världen. Många ryssar ser Putin helt enkelt som mannen som bringade ordning efter Jeltsin-årens kaos.

 

De ryska medborgarna ser en rysk stormakt i vardande, något helt annat än det förnedrade och svaga Ryssland under Boris Jeltsin. Många människor upplever helt enkelt att de har fått det bättre under Putin.

 

Detta faktum är något vi måste ha med oss när vi försöker förstå den ryska utvecklingen bort från demokrati.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM