TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dagarna rycker de svenska trupperna som ska till Tchad in. Tillsammans med franska trupper ska man skydda flyktingläger bestående av flyktingar från Darfur. Utöver dessa trupper kommer svenskar även delta i insatser i själva Darfur.

 

Dessa soldaters uppgifter är av enorm vikt och det är en självklarhet att Sverige ska bidra med insatser i dessa sammanhang, både rent militärt men även ekonomiskt, socialt och kulturellt. Det handlar om att bidra till vår gemensamma säkerhet och att visa solidaritet efter bästa förmåga. Vi är nämligen alla beroende av varandra.

 

Svenska soldater finns även i Afghanistan och på andra håll i världen. Det är ett farligt och riskabelt uppdrag de utför och det måste vi vara medvetna om. Risken finns att insatserna leder till att svenska soldater såras och i värsta fall dödas. Dessa människor förtjänar därför vårt stöd eftersom de bidrar i arbetet med att skapa ökad fred, säkerhet och utveckling.

 

Det globala världssamfundet har ett självklart ansvar att ingripa humanitärt och militärt när människor riskerar utsättas för krig, folkmord, förstörelse, naturkatastrofer och liknande.

 

Vi måste vara beredda att genomföra militära interventioner för att förhindra att folkmord och massakrer såsom i Rwanda, Kosovo och Srebrenica upprepar sig. Aldrig mer får sådant hända!

 

Alla regeringen har ett ansvar att skydda och försvara sina medborgare och om detta inte sker så måste det globala världssamfundet rycka in.

 

Tyvärr är det ofta mer ord än handling som kännetecknar dessa diskussioner. Det har vi tyvärr även sett i Sverige där den nuvarande alliansregeringen i valrörelsen lovade att öka de svenska militära insatserna utomlands. Det har inte skett ännu.

 

Jag hoppas därför att regeringen genomför sitt vallöfte, men samtidigt måste det föras en ökad diskussion kring varför det är så viktigt att vi deltar och därmed tar vårt internationella ansvar för freden och säkerheten runtom i vår värld. Det är en diskussion som måste föras öppet och ärligt!

 

 SLuta
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM