TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår presenterade Fredrik Reinfeldt och Anders Borg en arbetsgrupp som ska forma moderaternas framtida politik med siktet inställt på valet 2010.

 

Målen som de båda herrarna vill uppnå är sådana att vem som helst kan ställa sig bakom. Det handlar bland annat om att öka antalet sysselsatta, ökad tillväxt, kvalitetsförbättringar inom välfärden, sunda och uthålliga statsfinanser och så vidare.

 

Utmaningen är globaliseringen, den ökade konkurrensen och den demografiska utvecklingen som kommer ställa allt tuffare krav på oss alla. Problemet är dock att regeringens politik leder till motsatsen samtidigt som den är omodern och orättvis.

 

Bland annat säger sig moderaterna och alliansregeringen vilja höja kunskapsnivåerna i skolan. Men i praktiken bidrar man till ökad stress bland eleverna, sänker kunskapskraven och slaktar vuxen- och arbetsmarknadsutbildningarna. En rapport nyligen visade att det framför allt är invandrare och invandrarkvinnor som drabbas av neddragningarna inom arbetsmarknadsutbildningarna. Är dessa åtgärder att stärka Sveriges förmåga att konkurrera?

 

Vidare säger partiet sig vilja värna arbetsmiljön. I praktiken bidrar man till motsatsen genom slakten på Arbetsmiljöverket och nedläggningen av Arbetslivsinstitutet.

 

Moderaterna säger sig vilja förbättra kvinnornas situation, både i hemmet och för de som arbetar inom offentlig sektor. I praktiken inför man vårdnadsbidraget som är en kvinnofälla och som bidrar till att försämra de incitament till att arbeta som regeringen säger sig vilja värna. Samtidigt som man genomför kraftiga försämringar för sjuka och arbetslösa, genom förändringarna av a-kassan för att nämna ett exempel.

 

Syftet är att öka klyftorna mellan de som arbetar och de som av olika anledningar inte arbetar. Det ska löna sig att arbeta som det så vackert heter. Men egentligen handlar det om att öka motsättningarna i samhället genom att skapa en känsla av vi mot dom. Det är ett farligt lek regeringen gett sig in i. Vad kommer längre fram? Blir det svenskarna mot invandrarna?

 

Moderaterna säger sig vilja göra Sverige till ett skatteparadis för låg- och medelinkomsttagare. I praktiken gör man Sverige till ett skatteparadis för moderatväljare i Djursholm, Vellinge, Nacka och Danderyd genom avskaffandet av förmögenhetsskatten och förändringarna av fastighetsskatten.

 

Förändringarna av fastighetsskatten gynnar de med dyra hus och privata förmögenheter och missgynnar låg- och medelinkomsttagarna.

 

Är det konstigt att opinionssiffrorna sjunker? Utöver det ovan nämnda tillkommer alla skandaler, bristfälligt ledarskap och duglighet. Samt en statsminister som mest verkar ledsen över att media är så dumma mot honom.

 

Till detta måste vi även tillföra avsaknaden av en politisk färdriktning, en berättelse om vad man vill med Sverige. Reinfeldt, Borg och Littorin borde fokusera på människors verklighet och titta upp från de nationalekonomiska läroböckerna.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM