TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den senaste tiden har Hillary Clintons rivaler på den demokratiska sidan, framför allt John Edwards och Barack Obama, bytt taktik. Angreppen på hennes politik och hennes person duggar tätt.

 

Hon utmålas som en slipad och slug taktiker utan politiska principer. Det var särskilt tydligt vid den senaste tv-sända debatten mellan de demokratiska presidentkandidaterna.

 

Men det verkar inte ha fått någon större effekt direkt. Enligt den senaste nationella opinionsundersökningen leder Clinton med 43 % mot Obamas 24 % och Edwards 12 %. Clinton leder stort bland kvinnorna och har även en betryggande ledning bland männen.

 

Obama har starkare stöd bland ungdomar och minoriteter. Även om Clinton har starkt stöd bland afroamerikaner, framför allt bland kvinnliga afroamerikaner.

 

Ett tänkbart hot mot Clinton är hennes relativt svaga stöd bland oberoende väljare, jämfört med Obama och Edwards. Detta gör att de nog även fortsättningsvis kommer att driva en hård kampanj för att ifrågasätta Clintons valbarhet.

 

Men som jag skrivit i tidigare inlägg balanserar Edwards och Obama på en skör tråd eftersom deras hårda angrepp på Clinton kan slå tillbaka på de själva.

 

I kampen om presidentposten leder Clinton med 49 % mot republikanernas Rudy Giulianis 45 %.

 

Hillary är den enda kandidaten, både på den demokratiska och den republikanska sidan, som har styrkan och erfarenheten att driva på för förändring!

 

 New Yorks borgmästare förlorade nog fler än 1,3 miljoner röster enligt uppgift från en "New Yorker". Hemma laget från stan åkte ut i kvartsfinalen i World Series i baseball och nu när allt är avgjort har tydlgien borgmästaren bärt en keps från motståndarna och vinnande laget (Boston Red Soxs?) vilket må vara en rejäl miss. Även H Clinton bor ju i New York så det borde ge en hyfsad effekt för henne att låta bli. Enkelt men fatalt misstag...

Jonas R-S, uppmanas läsa reglerna för kommentarer. de står att läsa under rutan för kommentarer. Där står bl a:
Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
ej undertecknade med förnamn och efternamn
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM