TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det börjar att hända spännande grejer i den amerikanska primärvalskampanjen. Valrörelsen och utspelen intensifieras och kandidaterna tävlar om att synas så mycket som möjligt i media.

 

När det gäller det republikanska primärvalet handlar det just nu mycket om de fyra toppkandidaterna (Giuliani, Thompson, McCain, Romney) som valde att stå över en debatt kring minoritetsfrågor. Detta har väckt mycket kritik, många tolkar det som att de republikanska kandidaterna struntar i de stora minoritetsgrupperna.

 

Detta var inte första gången heller, vid en tidigare debatt deltog endast Tom Tancredo och en annan ställdes in eftersom det bara var John McCain som tackat ja till inbjudan.

 

Många experter och republikanska politiker tror att detta kan straffa sig i det allmänna valet i november 2008. Minoritetsgrupperna har stor betydelse, i valet 2000 till exempel fick George W Bush 16 % av de afroamerikanska väljarnas röster i delstaten Ohio. Detta var högt över riksgenomsnittet och bidrog därför i hög grad till att Bush tog hem det jämna valet i Ohio. Utan Ohio hade Bush inte vunnit valet och blivit president.

 

När det gäller John McCain ställer sig många frågan om han är på väg att göra ett genombrott i primärvalet. Detta efter att hans stöd stärkts efter en mycket svag inledning. Han anses bland många vara den kandidat som har mest erfarenhet, framför allt i utrikespolitiska frågor, för att bli president. Han anses vara stark, tydlig och konsekvent samtidigt som han är den enda "krigsveteranen" i startfältet.

 

När det gäller demokraterna så anser många experter och bedömare att John Edwards är på väg att göra sitt genombrott i demokraternas primärval. Detta efter att han i den senaste demokratiska debatten framstod som det tydligaste alternativet till Hillary Rodham Clinton.

 

Barack Obama har just nu problem och hans kampanj blir allt mer ointressant för var dag som går. Obama har helt enkelt inte lyckats framställa sig som ett tydligt alternativ till Clinton. 

 

Obamas hustru har även meddelat att om Obama inte vinner i Iowa så är slaget förlorat. Detta ska kanske tolkas som ett olycksfall i arbetet. Men i vilket fall som helst visar detta uttalande att mycket står på spel i Iowa och New Hampshire.

 

Både Edwards och Obama satsar just nu mycket i dessa båda delstater för att om möjligt besegra Clinton. Om Clinton vinner båda dessa delstater så är loppet kört för både Obama och Edwards.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM