TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Medan Clinton, i dagsläget, ser ut att vinna demokraternas nominering till president klart, är läget oklart och mycket oförutsägbart på den republikanska sidan.

 

Enligt CNN:s senaste mätning i den mycket viktiga delstaten New Hampshire får Mitt Romney 25 %, en minskning med 9% samtidigt som Rudy Giuliani ökar med 4 % till 24 %.

 

Även John McCain, som många räknat bort efter en inledande svag insats i valkampanjen, ökar med 6 % till 18 %. Fred Thompson, som ligger i hasorna på Giuliani i de nationella mätningarna får oförändrat 13 %.

 

Opinionsundersökningarna är långt ifrån entydiga och det republikanska primärvalet ser därför ut att bli en oehört spännande, jämn och oförutsägbar historia.

 

Romney är till exempel den av kandidaterna som de republikanska väljarna i New Hampshire tror mest på när det gäller möjligheten att åstadkomma förändring i Washington.

 

McCain är i sin tur den kandidat som anses ha störst erfarenhet för att bli president samtidigt som han anses våga fatta tuffa beslut samtidigt som han är konsekvent.

 

Giuliani är slutligen den kandidat som anses ha störst chans att besegra demokraterna.

 

McCain och Romney måste vinna New Hampshire för att verkligen vara med i matchen. Som det ser ut i dagsläget är det omöjligt att förutse vad som kommer att hända och många av de republikanska väljarna säger att de inte bestämt sig och att möjligheten finns att de ändrar sig när valet väl närmar sig på riktigt och de står där vid valurnorna.

 

De republikanska väljarna är mycket mindre nöjda med sina kandidater än de demokratiska väljarna. 49 % är nöjda bland demokraterna och endast 19 % bland republikanerna. Till detta ska även läggas en impopulär president, ett impopulärt krig och en längtan efter förändring. Det ser ut som att republikanerna kan få det tufft i både president- och kongressvalen nästa år.

 

Frågan många ställer sig är om det kommer att tillkomma fler republikaner som vill bli president..och då handlar spekulationerna framför allt om Newt Gingrich, före detta talman i representanthuset och mannen som låg bakom republikanernas seger i kongressvalet 1994.

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM