TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Enligt den amerikanska tidskriften Newsweek övervägde Bushadministrationen, och framför allt vicepresidenten Dick Cheney och hans rådgivare, ett militärt angrepp mot Iran. Detta genom att provocera fram en militär konflikt mellan Iran och Israel.

 

Ingenting förvånar mig egentligen längre när det gäller Bushadministrationen, men att angripa Iran vore ett mycket större misstag än att invadera Irak.

 

I Iran finns det faktiskt en opposition som om den får rätt uppbackning från omvärlden kan åstadkomma en demokratisk utveckling av landet.

 

Att angripa Iran skulle leda till en region och en omvärld i flammor.

 


 

I Norge fortsätter EU-motståndet att vara starkt. 52,5 % av norskarna säger nej till EU medan endast 35,6 % säger ja. Motståndet är kompakt i alla landsändar, i alla åldersgrupper, i alla inkomstgrupper och bland både män och kvinnor.

 

Jag har svårt att förstå detta kompakta motstånd, men troligtvis spelar oljan en stor roll. Man tycker att landet klarar sig självt helt enkelt.

 

Samma tendens finns i Sverige när det gäller EMU och Nato. Här behövs det en omprövning.

 

Hur länge ska vi stå utanför ett samarbete och en organisation som allt fler vill gå in i?

 

Omvärlden har förändrats. Kalla kriget är slut och vi har ett ansvar för det europeiska samarbetet och vår gemensamma säkerhet.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM