TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ja, vad ska man egentligen säga. Kaoset i Strömsund fortsätter efter att samarbetspartierna inom rättvis demokrati, centerpartiet, moderaterna och folkpartiet kommit överens om att fortsätta samarbetet efter den senaste tidens turbulens inom alliansen.

 

Det som nu hänt är djupt allvarligt. Ett av kommunalråden Göran Edman, tillika ordförande i Rättvis demokrati, har hotat  fackordföranden för SKTF i Strömsund efter att hon i media lyft fram de anställdas oro efter de senaste händelserna. Bland annat fick hon höra att hon skulle hålla käften och inte prata med media om sina upplevelser och åsikter. Händelsen har nu polisanmälts för hot och kränkning av meddelarfriheten.

 

Fokus förskjuts därmed ytterligare från arbetet att utveckla Strömsunds kommun för kommunmedborgarnas bästa till interna stridigheter och negativ publicitet. Händelserna riskerar att bidra till ökat politikerförakt och en negativ bild av Strömsund.

 

Det här måste få ett slut. Allianspartierna borde återigen verkligen fundera på om samarbetet med Rättvis demokrati kan fortsätta och framför allt om de har förtroende för Göran Edman. Jag tror att det blir svårt för Edman att sitta kvar och samarbetet mellan allianspartierna borde verkligen sjunga på sista versen efter det här.

 

Som jag redan nämnt i ett tidigare inlägg i frågan så behövs det en tydlig och stark majoritet som kan bidra till stabilitet och samtidigt driva utvecklingen framåt i kommunen. Kommunen behöver lugn och ro.

 

Jag tror att ett samarbete mellan framför allt socialdemokraterna och centerpartiet vore det bästa för Strömsunds kommun.Varför skriva "hota"?

Då brukar man väl tala om vad som "annars" händer? Det påstådda brottet verkar gälla "kränkning av meddelarfriheten".
http://barometern.se/article_nocom/1345623_103-124-0-0
Dessutom nekar Edman till både hot och att han bett nån hålla käften. Att han påstått att Kristina Arvidsson inte gjort något för sina medlemmar förut, verkar han dock inte förneka.

Den frågan är onekligen intressant: om kommunen NU har så dålig arbetsmiljö, vad har facket då gjort FÖRUT?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM