TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Läser på nätet om kommunfullmäktigesammanträdet i Sundbyberg som resulterade i att det blev maktskifte. Socialdemokraterna återtar makten, tillsammans med V och Mp, efter att förlorat valet i fjol samtidigt som högern återigen hamnar i opposition.

 

Även om jag gläds åt att Sundbyberg återigen blir sossestyrt så kan jag bara beklaga den uppkomna situationen. Dock ska de avhoppade moderaterna ha heder för att ha följt sitt hjärta. Det behövs mer sådant i politiken. Hoppas bara att det inte finns mer privata skäl bakom avhoppen.

 

Ledarskapet verkar dock inte vara det bästa inom moderaterna om man säger så, varken i Sundbyberg eller på nationell nivå med Reinfeldt i spetsen.De omoraliska avhopparna som inte ens var folkvalda (deras namn stod inte ens på valblaketter utan valdes av partiet) har varken någon heder eller skrupler. De passar bäst med sosse-kommunistiska översittarna. Lika barn leka bäst!


Mikael Abramsson: Listorna utformas av partierna och partiet valde att sätta upp de aktuella personerna på valbar plats och om inte väljarna kryssar annorlunda så är det detta som gäller. Sedan är det självklart att även förtroendevalda måste kunna byta parti under en mandatperiod.
Det var kommunalrådet (och det nyvalda oppositionsrådet) som inte har stått på någon lista. De två avhopparna är folkvalda - läs kommunallagen. Det går nämligen inte att bli vald till fullmäktige utan att stå på en lista.


Mikael Abramsson: Precis!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM