TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är det inte Centerpartiet som brukar anklaga oss socialdemokrater för centraliseringsiver? Jo, visst är det så, men det är möjligt att jag är ute och cyklar. Mot denna bakgrund är det ju ganska intressant att se vad som händer med de statliga jobben i glesbygd.

 

I det tysta sker nämligen en omfattande centraliseringsvåg bland de statliga myndigheterna, bland annat inom Skatteverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och bland tingsrätterna.

 

Inom Skatteverket berörs 1300 personer, framför allt i glesbygd och Norrlands inland, av förändringsarbetet som syftar till att centralisera verksamheten till större kontor. Kvar i kommunerna kommer det enbart finnas små servicekontor.

 

Ledningarna inom Skatteverket och Försäkringskassan har dock lovat att servicen inte kommer att försämras. Tro på det, den som vill. Strömsund och Sveg är exempel på orter som kommer att drabbas av Skatteverkets flytt, och företagare på orten är djupt oroade över vad detta kommer att leda till i form av försämrad service och möjlighet till utveckling.

 

Facken inom myndigheterna är missnöjda och hävdar att de inte fått vara med i förändringsarbetet. Medarbetarna har blivit överkörda helt enkelt. Det är oroväckande, vilket tillsammans med rädslan om försämrad service, hotar tilltron till de statliga myndigheterna. 

 

Något som däremot är positivt i myndigheternas förändringsprocess är målsättningarna att stärka samarbetet mellan olika myndigheter kring exempelvis lokaler och administration.

 

Här ser jag ju enorma möjligheter, även på ett lokalt plan. Jag tror till exempel att Bergs kommun har mycket att vinna på ett utvidgat samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och kommunen, framför allt när det gäller att bryta människors utanförskap.

 

Det är viktigt att det sker en översyn av de statliga myndigheterna, men det måste ske genom dialog med de berörda aktörerna.

 

Slutligen, det första halvåret i år försvann 3730 statliga jobb runtom i landet samtidigt som det blev 330 fler i Stockholm.

 

Vad ska man säga? Snart har centern skickat alla sina heliga kor på slakt. Men det är klart, att få sitta vid maktens köttgrytor är ju inte helt fel. Eller hur Maud? Jag undrar dock vad partiets kärnväljare runtom i den svenska glesbygden säger om det.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM