TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Finansminister Anders Borg och kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund presenterade igår regeringens förslag till förändring av fastighetsskatten.

 

Vilken gång i ordningen kan man fråga sig...ska vi tro att detta blir det slutliga förslaget eller kommer det att bli fler turer?

 

I vilket fall som helst har regeringen i denna fråga verkligen visat sin oförmåga att regera. Turerna kring fastighetsskatten har ju varit pinsamma!

 

Herrarna Borg och Hägglund gör en stor sak av att systemet med regeringens förslag blir mer rättvist och mer legitimt jämfört med tidigare. Ja, det kan jag verkligen förstå om man, liksom moderaterna och kristdemokraterna, har sina väljare i välbärgade villaförorter. Det är nämligen dessa som kommer att gynnas...inte lite, utan väldigt mycket till och med. Det är fullständigt orimligt att beskatta slott och koja lika och absolut ingenting som kommer att gynna vanliga löntagare.

 

Men regeringens förslag till förändringar av fastighetsskatten visar återigen på en fråga där kristdemokraterna fått stryk av sina alliansbröder. Förändringarna av fastighetsskatten och höjningen av bensinskatten är två viktiga profilfrågor för kristdemokraterna där partiet fått stryka på foten. Svekdebatten kommer att bli hård om partiet fortsätter sin opionionsmässiga kräftgång. Det kan ni vara alldeles lugna om.

 

Högerregeringens politik är djupt orättvis och bidrar till ökade klyftor och gynnande av landets miljonärer och miljardärer. Detta samtidigt som vanliga löntagare och villaägare får ökad skatt, bland annat till följd av regeringens förslag att ta bort frysningen av taxeringsvärdena och de så kallade dämpningsreglerna.

 

Avskaffandet av fastighetsskatten kostar upp till 16 miljarder (!!!) och enigheten, även bland ekonomer, är stor om att fastighetsskatten är en av skattesystemets stabilaste skatter mot bakgrund av en allt mer globaliserad och rörlig värld. Snacka om att regeringen med detta förslag därmed smiter från sitt ansvar för vanliga människor och välfärldens utveckling!

 

Men men, det är väl inget som förvånar i och för sig då regeringen fortsätter på den mycket konsekventa, inslagna vägen att öka klyftorna i Sverige. Den förda politiken är djupt orättvis, omodern och omoralisk."Fastighetsskatten och dess konsekvenser"
Ja, för min och min frus del innebär det att vi får bo kvar i vårt hus.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM