TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ulf Nilsson, denna hemska och stockkonservativa man, upphör aldrig att förvåna en. Han fortsätter att spy galla över de människor, framför allt inom S, V, Mp (läs "socialisterna") och bland socialliberaler, som inte tycker och tänker som honom. Och nog är det tur att alla inte gör det, för då skulle jag verkligen bli orolig.

 

I dagens krönika i Expressen hyllar han regeringens beslut om vårdsnadsbidrag och argumenterar för att kvinnan hör hemma vid spisen och barnen. Vårdnadsbidraget hyllas som en valfrihetsreform och en "revolution" mot den tidigare förda familjepolitiken.

 

Nilsson för även fram tesen att sjukskrivningarna bland kvinnor beror på "bluff" och att kvinnorna är hemma för att ta hand om sina barn och "den familjetid man berövats" av dom onda socialisterna. Ja, vad ska man egentligen säga om detta!

 

Att sjukskrivningarna bland kvinnor är högre än bland män hänger framför allt samman med kvinnors dubbelarbete och tuffa arbetsmiljö, inom exempelvis vården och omsorgen.

 

Hur löser vi då problemet med dubbelarbete? Ja inte löser vi detta problem genom att få kvinnorna att stanna i hemmet vid spisen, utan det handlar om att mannen måste ta ökat ansvar för sina barn och sitt egna hem. En obegriplig tanke för herr Nilsson måhända...

 

Nilsson ifrågasätter till och med införandet särbeskattningen. Han anser nämligen att denna reform "tvingade" ut kvinnorna ut på arbetsmarknaden, från spisen och barnen där de verkar höra hemma.

 

Vårdnadsbidraget är inte den valfrihets- och framtidsreform som Nilsson och högerregeringen försöker påskina. Det är rena motsatsen.

 

Vårdnadsbidraget är för det första en kvinnofälla. Tro inte att det är männen som kommer att vara hemma! Det är kvinnorna och därmed kommer deras löneutveckling och framtida pensioner att försämras samtidigt som de får svårare att konkurrera på arbetsmarknaden.

 

För det andra har barn rätt att umgås med andra barn i sin egen ålder. Det handlar om social stimulans och utveckling.

 

För det tredje hotar vårdnadsbidraget den kommunala förskolan. Vårdnadsbidraget riskerar urholka möjligheten att upprätthålla en god barnomsorg med hög lärartäthet och små barngrupper eftersom bidraget måste finansieras på något sätt. Kvalitén hotas helt enkelt.

 

Vårdnadsbidraget är helt enkelt ett försök att genomföra ett systemskifte från högerregeringens sida. Man vill bryta ner den offentliga sektorn till förmån för privata och ideella krafter. Herr Nilsson applåderar hej vilt och ropar ÄNTLIGEN!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM