TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vissa ledarskribenter inom den borgerliga pressen, bland annat Per Hansson på Östersunds-Posten, verkar tro att varumärken är viktigare än verklig politik. Hansson förklarar till exempel de opinionsmässiga bakslagen för regeringen med att varumärket "Allians för Sverige" inte vårdats tillräckligt ömt.

 

Innebär det att Hansson tror att väljarna strömmar tillbaka till alliansen om partiledarna ägnade sig mer åt att sätta skogsplant och bada i tunna hemma hos Maud? Ja, varför inte....de skulle onekligen göra mer nytta då i allafall.

 

För mig är detta att göra narr av väljarnas intellekt. Jag tror nämligen att de opinionsmässiga bakslagen för regeringen hänger samman med den hårda klasspolitik som alliansen bedriver.

 

Regeringens politik handlar om att slå på de som redan ligger, arbetslösa, sjuka, äldre och ungdomar. Allt för att öka skillnaden mellan att arbeta och att inte arbeta. Detta för att få latmaskarna som är sjuka och arbetslösa ut på arbetsmarknaden. Med piskan i högsta hugg ska man få bukt på utanförskapet i det svenska samhället.

 

Eftersom det idag är ett år sedan Allians för Sverige vann valet kan det ju vara lägligt att göra ett litet bokslut över vad man lyckats åstadkomma. Och att hävda något annat än att regeringen varit väldigt produktiv vore konstigt och att fara med osanning.

 

Regeringen har varit väldigt aktiv när det gäller att öka klyftorna mellan olika grupper i samhället och mellan stad och land. Högern bedriver en "blå" skatteväxling, förmögenhetsskatten avskaffas, fastighetskatten förändras och skatterna sänks.

 

Skatte- och kostnadsutjämningssystemet förändras genom att ta från kommuner i exempelvis Norrlands inland för att sedan ge till rika moderatkommuner i storstadsregionerna, såsom Vellinge, Täby och Danderyd.

 

Som exempel kan nämnas att Jämtlands län förlorar 44 miljoner kr på regeringens politik i detta avseende. Pengar som skulle kunna stärka skolan, vården och omsorgen. Istället går dessa pengar nu till att sänka skatten i Stockholm med 50 öre.

 

Till detta kommer även de ökade kostnaderna för trafikförsäkringen och förslaget om höjd bensinskatt. Allt detta bidrar till att försämra för oss som bor i glesbygd. Regeringen har även avskaffat det glesbygdsavdrag som den förra regeringen införde.

 

Utöver detta har regeringen även hunnit med att rasera a-kassan, arbetsmarknadspolitiken och vuxenutbildningen. Sjuka har fått lägre ersättning och ungdomarnas utanförskap på arbets- och bostadsmarknaden fördjupas.

 

Överhettning hotar den svenska ekonomin. Räntorna och inflationen stiger till följd av regeringens expansiva och målmedvetna politik för de rika. Allt detta bidrar till att försämra vanliga människors privatekonomi.

 

Är det konstigt att opinionssiffrorna sjunker för högerregeringen?

 


 

För övrigt...anser jag att Sverige behöver ett maktskifte!

 

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM