TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jaha, återigen visar majoritetsgruppen (bestående av bergspartiet, centerpartiet, vänsterpartiet, kristdemokraterna och moderaterna) i Bergs kommun upp sin oförmåga att ta till sig synpunkter från medarbetare, fack och opposition. Partier som när de befann sig i opposition gick till val på öppenhet, delaktighet och ordning och reda. Återigen kör man alltså sitt eget race...

 

Hittills under den här mandatperioden har majoriteten visat gång efter gång att det enbart handlade om floskler för att dra en massa billiga poäng inför valet.

 

Den här gången handlar det om en eventuell flytt av biblioteket i Hackås från skolan till en annan lokal i byn som står tom sedan en längre tid tillbaka. Bakgrunden till majoritetens förslag är den flytt av förskolan till skolan som är på gång.

 

Flytten av biblioteket är därför ett försök från majoriteten att spara pengar genom att inte fullfölja de förändringar vid Hackås skola som måste till för att möjliggöra förskoleflytten. 

 

Enligt mina uppgifter är detta ett förslag som kommit till efter påtryckningar från Bergs Hyreshus ordförande för att minska bolagets vakanser. Det är självklart förståeligt, men för mig handlar det om att sätta verksamheten i fokus!

 

Som jag redan nämnt i ett tidigare blogginlägg ser jag dock mycket positivt på en flytt av förskolan till skolan, detta för de pedagogiska vinster som finns att göra i och med flytten.

 

Däremot är jag starkt kritisk till flytten av biblioteket från skolan. Av flera skäl:

 

1. Det är viktigt att biblioteket och skolan finns nära varandra, bland annat för att behålla och vidareutveckla det fungerande samarbetet mellan skolan, biblioteket, fritids och förskola.

 

2. Utlåningen och läsandet bland barnen riskerar att sjunka, det är därför häpnadsväckande att den ansvarige nämndens ordförande verkar tro att ett antal boklådor kan ersätta det biblioteket som idag finns i skolans lokaler.

 

3. Ur trafiksäkerhetssynpunkt är det även förkastligt att genomföra flytten eftersom förslaget till ny lokal för biblioteket ligger precis intill en livligt trafikerad vägkorsning.

 

4. Förslaget har kommit till utan förankring bland de som finns närmast verksamheten, nämligen personalen inom skola, förskola och fritids. För att inte tala om bibliotekspersonalen som man inte heller förankrat förslaget med.

 

5. Flytten är ett hårt slag för barnen och för kulturen i Hackås!

 

Mitt förslag till majoriteten är därför att lyssna på verksamheten och barnen. Besinna er och kasta förslaget i papperskorgen!

 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM