TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Läser en mycket intressant artikel i gårdagens DN författad av Kurdo Baksi där han avslöjar regeringens, och framför allt Nyamko Sabunis, integrationspolitik, eller snarare avsaknad av integrationspolitik.

 

För Sabuni och högerregeringen handlar det enbart om att ställa krav och att använda piskan. Mönstret är tydligt. Det handlar om att spä på fördomarna och okunskapen om islam. Det handlar om att se mångfald som ett problem, istället för en styrka, och en oförmåga att se till alla människors lika värde och rättigheter.

 

Vad har då Sabuni lyckats åstadkomma under sin tid som riksdagsledamot? Vad vill hon göra för att bryta utanförskapet i samhället?

 

Sabuni var pådrivande inom sitt parti när det gäller det omtalade språktestet. Hon låg även bakom förslaget att automatiskt utvisa människor som begått brott och ge de reseförbud tillbaka till Sverige. När det gäller användandet av slöja vill Sabuni förbjuda det för flickor under 15 år på offentliga platser. Vidare vill hon sätta stopp för religiösa (läs muslimska) friskolor.

 

Gynundersökningar bör bli obligatoriska för utrikesfödda flickor på högstadiet. Möjligheten borde även finnas att förbjuda andra språk än svenska i skolan under raster och på skolgården. Bidraget ska dras in för de invandrare som inte fullföljer SFI-undervisningen. Hon vill vidare skärpa lagstiftningen mot könsstympning (även fastän den redan finns) och hon vill öka bidragen till de som lär sig svenska snabbt.

 

Vad handlar detta om? Jo, det handlar enbart om förbud och om att ställa krav och det handlar om att slå mynt av rädsla och okunskap om det främmande bland infödda svenskar. Det handlar om att måla upp en bild av invandrare och flyktingar, framför allt med muslimsk bakgrund, som enbart problem.

 

Hur bidrar till detta till att öka integrationen i Sverige? Hur bidrar detta till att skapa ökad respekt och dialog mellan olika grupper och samfund i det svenska samhället?

 

Frågan är om ens viljan finns hos Sabuni och hennes kamrater inom Folkpartiet och i högerregeringen. Jag tvivlar och jag är oroad över att det enbart handlar om att dra en massa billiga populistiska och rasistiska poäng. Bland annat mot bakgrund av det så kallade kriget mot terrorismen och under hotet från Sverigedemokraterna.

 

Vi socialdemokrater har här en viktig uppgift i att forma en kraftfull socialdemokratisk politik för ökad integration och ökad rättvisa, framför allt i våra förorter. Det handlar om att se de strukturella hindren och problemen och det handlar om att opponera mot högerregeringens politik för ökad segregation och ökade klyftor.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM