TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ljuset över den ryska demokratin fortsätter att bli allt mörkare.

 

I förra veckan fortsatte Putinregimen sitt arbete att tysta oppositionella grupper och organisationer när polis stormade in på den oberoende tidningen Novaya Gazetas (tidningen där Anna Politkovskaja var verksam innan hon brutalt mördades) redaktion i Nizhny Novgorod.

 

Tidningen anses vara Rysslands främsta, och snart enda, oberoende tidning.

 

Vad var då anklagelserna från polisens sida? Jo, otillåtet bruk av mjukvara! Man behöver inte vara för konspiratoriskt lagd för att kunna ifrågasätta detta.

 

I samma stad gjorde polisen, en dag innan räden mot Gazetas redaktion, en räd mot en frivilligorganisation som arbetar för mänskliga rättigheter i Tjetjenien. En organisation som under lång tid trakasserats av de ryska myndigheterna.

 

Det ryska civilsamhället och de ryska frivilligorganisationerna har fått allt svårare att verka genom ökad repression mot bakgrund av Putinregimens anklagelser om utländska konspirationer och infiltration.

 

Omvärlden måste arbeta för att stärka det ryska civilsamhället och den ryska demokratin och göra sin röst hörd när övergrepp begås.

 

Här har Sverige, och omvärlden, hittills varit för veka!

 

Men vad är att vänta av en svensk utrikesminister som har ekonomiska förbindelser till rysk olje-och gasindustri.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM