TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Läser i dagens ÖP att länets moderata riksdagsledamot Ola Sundell kritiserar statsminister Reinfeldt och de övriga i "de fyras gäng" efter bråket om försvarspengarna.

 

Sundell menar att man börjat i fel ända när man beslutat om resurstilldelningen till försvaret innan man gjort en riktig analys av försvarets inriktning. Här kan man bara instämma. (Även om besparingar inom försvaret är ett måste)

 

Det intressanta är när Sundell så öppet säger att beslut som de fyra partiledarna kommit överens om inte går att förändra.

 

Detta visar verkligen hur interndemokratin inom alliansen fungerar och de utmaningar alliansen står inför när opinionssiffrorna går nedåt eller pressen hårdnar på andra sätt.

 

Partiledarna balanserar på en skör lina när de samtidigt som de ska ta ansvar för att styra landet ska tillfredställa sina egna väljare och medlemmar och samtidigt ta hänsyn till opinionssiffrorna.

 

Svårigheterna och regeringsodugligheten skiner igenom och ytterst ansvarig för detta är statsminister Reinfeldt som gnäller på medierna istället för att visa ledarskap och förmåga att styra landet.

 

I och med försvarsbråket kan man också börja ifrågasätta vilken ställning han har i det egna partiet. Hans ställning kommer att bli ohållbar när Bildt, Hökmark och andra ur bunkergänget börjar formera sig mot partiets nya framtoning. Detta är nog bara en tidsfråga om opinionssiffrorna och turbulensen fortsätter.

 

Sverige är värt något bättre!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM