TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det händer mycket i Östersund just nu, vilket är oerhört glädjande, både för Östersund som kommun, men även för Jämtlands län i sin helhet. Utan ett starkt Östersund ser framtiden mörk ut för länet. Vi är beroende av en stark residensstad och centralort.

 

Det är därför positivt att staden fått ökad konkurrens av Åre som expanderar kraftigt. Utvecklingen i Krokom och kring fjällvärlden i Härjedalen och Berg bidrar också till att måla upp bilden av ett län med framtidstro och optimism. Konkurrens är bra och förhoppningsvis kommer detta leda till en ännu starkare utveckling i Jämtlands län.

 

När det gäller utvecklingen i Östersund är det i mångt och mycket en följd av försvarsbeslutet häromåret som ledde fram till att garnisonen i staden avvecklades. Ur denna aska reste sig en stad starkare än någonsin och framtidstron och optimismen är större än på länge. Istället för att gräva ner sig i ilska och bitterhet såg man möjligheterna i förändringarna.

 

Det handlar om ett enträget och målinriktat arbete från stadens socialdemokrater, under ledning av kommunalråden Jens Nilsson och Ann-Sofi Andersson.

 

Man har målmedvetet arbetat för att stärka Östersund, bland annat genom ett starkt samarbete med kommunens närings- och föreningsliv. Vidare har man satsat på att utveckla den kommunala välfärden.

 

Som en följd av det omfattande samarbetet mellan kommunen och närings- och föreningslivet stärker man nu kommunens varumärke genom utvecklingen av Stadsdel Norr på gamla I 5-området, renoveringen av Storsjöbadet, satsningen på att utveckla Stortorget, handeln och byggandet av Jämtkraft Arena.

 

Till dessa utvecklingsområden ska även läggas Sveriges bästa stadsfestival, StorsjöYran som är ett oerhört starkt varumärke till följd av eldsjälar och samarbete mellan olika aktörer.

 

Mycket av dessa satsningar handlar om att stärka idrotten, kulturen och möjligheterna till upplevelser inte bara i Östersund, utan även i Jämtlands län i sin helhet. Detta till gagn för kommunens och länets barn och ungdomar!

 

Till detta ska nu läggas de diskussioner som förs mellan kommunen, föreningslivet och näringslivet, framför allt under ledning av Mats O Sundqvist, om att bygga ett "minigloben" vid Stadsdel Norr. En eventarena för ishockey, basket och kultur.

 

Behovet av nya anläggningar är stort för ishockeyn, fotbollen, curlingen och friidrotten, men även för simningen. Överhuvudtaget är detta viktiga satsningar mot bakgrund av den ökade betydelsen av upplevelser och Jämtlands möjlighet att konkurrera om olika sport- och kulturevenemang och möjligheterna att konkurrera idrottsligt med övriga Sverige.

 

Utvecklingen i Östersund är ett mycket bra exempel på betydelsen av ett väl fungerande samarbete mellan politik, närings- och föreningsliv.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM