TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

...vaknade vid halvtre-tiden inatt med funderingar kring landstingspolitiken och kunde inte somna om, slumrade oroligt och gick till slut upp vid halvsex-tiden, trots att jag skulle vara i Årjäng på hemmaplan idag och egentligen inte hade behövt gå upp förrän halvåtta för att hinna till ett möte 09.00.

 

Fega eller modiga? Vad är vi, vi som har ansvaret för landstingspolitiken?

 

Ja, jag har ju min åsikt klar såklart. Om man inte vågar fatta nödvändiga beslut och inte vågar ta sitt landstingsuppdrag på allvar, d v s ha en helhetssyn på uppdraget, då anser jag att man är feg.

 

Och det är därför jag kommer att rösta för förslaget att förändra strukturen på sjukhusen i länet.

 

Jag tror på att vårdplatserna i länet ska vara knutna till den allra mest avancerade vården och jag tror på en väl utbyggd primärvård så att framförallt våra gamla invånare kan få hjälp på hemmaplan, så långt det går. Och framförallt tror jag på att vi inte ska ha några särlösningar för enstaka orter, utan att allt ska utgå från samma syn.

 

Så, nej, jag anser mig inte vara feg. Och jag anser att de av mina landstingskamrater som just nu trakasserat så till den milda grad att man inte tror det är sant i sina hemkommuner är mycket MODIGA!

 

gunilla

 

 2008-01-22, 11:56  Permalink
Andra bloggar om:  


Vågar man inte vara delaktig i svåra, tunga beslut så bör man kanske överväga om man skall vara beslutsfattare.

Helhetstänkandet bör vara en ledstjärna i varje politiskt beslut som fattas, även om jag kan förstå de som kämpar för att få gehör för sina synpunkter.

Om man sedan på demokratisk väg kommit fram till ett beslut så bör vi alla kunna respektera detta, även om det går på tvärsen med det egna tyckandet.Gunilla Svantorp: Precis!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM