TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För två veckor sedan var jag i New York tillsammans med min fru  och några andra. New York är en fantastisk stad fylld med händelser och kontraster. Det var intressant att komma till parken där rörelsen "Occupy Wall Street" fanns. Den lilla parken ligger direkt i anslutning till finanskvarteret på Wall street. På västra sidan av parken pågår återuppbyggandet av World Trade Center. När vi gick förbi verkade de som var i parken fredliga och störde knappast någon. De hade satt upp små tält.De spelade gitarr och delade ut flygblad till förbipasserande. Gatan ner mot Wall Street var avstängd. De som protesterar vill sätta fingret på ett gigantiskt och påtagligt problem - den ojämlika fördelningen av resurser mellan dem som har och dem som inte har.  För mig är dessa protester hoppfulla.

Som bovar i dramet ses finansmarknaden i allmänhet och bankerna i synnerhet. Samtidigt är jag väl medveten om att vi måste ha ett fungerande bankväsende i annat fall fungerar inte samhället.

Men protesterna mot ekonomisk ojämlikhet och politisk orättfärdighet är ett hoppets tecken.2011-11-18, 17:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM