TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

SVT hade igårkväll ett intressant program om olika händelser i Vietnamkriget. Jag kommer väl ihåg julveckan 1972. Jag var då 24 år. Några dagar före jul började USA med intensiva bombningar mot oskyldiga människor  i Vietnam. Jag känner än idag hur upprörd jag blev. Olof Palme tog upp debatten och kritisera mycket kraftigt händelsen. Han jämförde med andra illdåd som gjorts i historien. Efteråt har det visat sig att det inte hjälpte att bomba sönder ett land och döda oskyldiga människor.

Men

Det fanns på denna tid ledande personer som försvarade USA:s krig i Vietnam. Jag minns särskilt att detta gjordes från ledande företrädare för moderaterna och kristdemokraterna. Min besvikelse var särskilt stor mot ledare i kristdemokraterna eftersom jag själv tillhör en frikyrkoförsamling.

Moderaterna har nyligen försökt skriva om sin historia. Mitt minne om högerns ställningstagande i denna orättfärdiga fråga lever kvar. Det hjälper inte att skriva om historien efter närmare 40 år.2011-11-17, 15:24  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM