TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ibland ser man ljuset!

 

I många år har jag levt med tanken att vi alla skall bidra till allas välfärd efter egen förmåga.

 

Uppluckring av denna princip började redan under vår egen S-regering när max.-taxorna i vård och omsorg och på dagis infördes. De som hade höga inkonster fick avgiftsnedsättning - dvs "socialbidrag" som indirekt betalades av dem med "mindre förmåga".

 

Befrielse från fastighetsskatt på stora hus för pensionärer men inte för barnfamiljer var en reform i samma anda.

 

Nu går vår "nya arbetarregering" vidare med skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Låginkomsttagare lär inte ha stor glädje av den reformen.

 

Fortsättningen kan väntas bli att man får göra skatteavdrag för läkarbesök, tandkostnader mm.  Och om man nu skall få göra avdrag för att ha hemhjälp för att gå och handla så bör man väl få dra av själva matkostnaden också liksom att få maten lagad av hembiträdet.

 

Lönen till den hushållsnära tjänaren kan ju betalas ut in natura - dvs som mat och bostad. På 1950-talet var det vanligt med hushållsnära tjänster. Man brukare kalla de hushållsnära tjänarna pigor eller hembiträden på den tiden. Längre tillbaka fick man betalt av kommunen för att ta emot medellösa och låta dem hjälpa till i hushållet.

 

Här finns stora möjligheter till sociala reformer som förbättrar livet för folk som har löneutrymme för att göra avdrag.

 

Det nya arbetarpartiets syn på solidaritet innebär kanske att: alla skall kunna göra avdrag efter förmåga2007-03-09, 11:19  Permalink
Andra bloggar om:  


Och snart får vi Odells utannonserade "bidrag"/"avdrag" för inhysning av arbetare i större fastighet.

Odell har deklarerat att eget boende inte ska vara en rätt att sträva efter, utan istället ska ett inhysningsbidrag införas där de med stora fastigheter kan få bidrag från staten för att hyra ut rum till arbetare och ungdomar. Med aviserad avreglering av hyresmarknaden så kommer majoriteten av ungdomarna i S-holm inte att få eget boende under överskådlig framtid, varvid detta bidrag ska hjälpa att lindra effekten.

Statarlängor ska återinföras av vår mest destruktiva regering någonsin.
Ja! Se upp!

Det är lätt att bli lurad att tycka att Allians-reformerna är bra men här gäller det att tänka till. Särskillt om man är i karriären - t.ex. den politiska - kan en del avdragsreformer upplevas som bra för privatekonomin.

Jag hoppas att Mona och andra i partiledningen inser farorna och sätter klackarna i golvet. De S-politiker som med åren fått bra löner, skaffat stora fastigheter etc. bör se upp med att blanda ihop privata önskningar med partiideologi.
Exakt!
Håller med till 100%!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM