TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag ser fram mot det nya året! Vi väntar på 2 nya barnbarn, det ska bli roligt!

Året är också valår, och nu måste vi få en ny regering. Det kommer inte att bli lätt, men jag hoppas att väljarna insett att regeringen Reinfelt ökat klyftorna, gett mer åt de rika och mindre åt de fattigare. Tankarna går till dr sjuka, arbetslösa och pensionärerna som nu får det sämre. Men moderaterna slår sig för bröstet och tycker dom är så bra som sänkt skatten till undersköterskor m fl, de talar inte om att de som tjänar mest har fått oändligt mycket mer än de yrken de talar om. Nu sänks skatten igen för oss som jobbar, jag behöver inte den skattesänkningen trots att jag inte tillhör de högavlönade. De nära 100 miljarder som skatten sänkts borde gått till bl a de kommuner och landsting, som nu måste skära i verksamheterna!

 

Tycker Birgitta2010-01-02, 13:29  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Nog måste den här regeringen vara hjärtlös och kall när de lagstiftar om att även svårt sjuka måste ut på arbetsmarknaden!

Sjuka och arbetslösa behandlas fruktansvärt illa, det finns inte ord!

 

Ny regering 2010!2009-12-04, 12:20  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Nu har sjukersättningen sänkts för de långtidssjuskrivna. Hur ska dessa klara sig ekonomiskt när de inte KAN jobba? Det finns ju en orsak till att man är sjukskriven. Med en dålig ekonomi blir man inte bättre, tvärtom. Men de sjuka ska tydligen sättas åt ordentligt.

Visst är det bra om det fanns arbeten som de kunde klara av, men tyvärr är det inte så. På vissa ställen finns sociala kooperativ där man får jobba efter sin förmåga. Det är ju en lösning som jag tror på.

 

Socialdemokraterna minskade rejält i senaste oponionsmätningen.

En orsak tror jag är att Mona Sahlin och Miljöpartiet gick ut och förklarade att de skulle samarbeta inför valet, men lämnade Vänsterpartiet utanför.

Det irriterade många "vänstersossar" bl a jag själv.

Det blir intressant att se nästa mätning!

 2008-11-02, 13:34  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Jag är ju ordförande i landstingets Hälso och sjukvårdsberedning Nord,

I år har vi uppdraget att arbeta med barns hälsa 0-6 år. Vi har en stor förmån, att som fritidspolitiker få 15 dagar per år att gå ut och träffa medborgare, samt arbeta i beredningen. För dessa dagar får vi förlorad arbetsförtjänst. Som jag ser det är det en stor förmån att få gå ut och träffa våra väljare, och få ersättning för det. Tyvärr är det inte alla beredningsledamöter som nyttjar denna förmån, vilket jag inte förstår. En stor uppgift som politiker är väl att träffa medborgare och lyssna på deras åsikter? Vi har fått 2 öron men bara en mun.

Tycker jag, Birgitta2008-09-12, 20:26  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Nu tänker Reinfeldt sänka skatten igen, och dit går åtskilliga miljarder. Samtidigt drabbas de sjuka av lägre sjukpenning eller ingen alls. Tänk vad dessa skattesänkningsmiljarder hade kunnat göra för att höja livskvaliten för sjuka och arbetslösa, för våra gamla och våra barn. Tänk om dessa miljarder gått till mer personal i barnomsorgen, mindre barngrupper, mer aktiviteter till våra gamla och högre pensioner till de pensionärer som har det sämst.

Istället sänks skatten mest för de som har mest! Själv skulle jag gärna avstått från skattesänkning, är man två vuxna som båda arbetar heltid hade man klarat sig bra ändå, trots högre bensinpris och trafikskatt.

 

Hur mycket ska denna regering förstöra?2008-07-11, 20:14  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Det är längesen jag skrev på min blogg, tiden räcker liksom inte till.
Att vara ordförande i Hälso och Sjukvårdsberedning Nord, som jag fick förtroendet att vara, tar mycket tid och engagemang. Men det är mycket roligt och intressant att träffa medborgarna. Förra året var vår uppgift rehabilitering, och vi har skrivit rapport som behandlats i landstingsfullmäktige. Årets uppdrag är barn och ungdomars hälsa, med inriktning på åldern 0-6 år 2008. Vår målsättning är att fortsätta med äldre ungdomar år 2009. Barnen är viktiga, vilket vi inte alltid märker när det gäller prioriteringar. Enligt min åsikt måste vi anslå mer resurser till olika aktörer under barnens första år. Familjerna behöver också mycket stöd, föräldrautbildning och familjecentraler efterfrågas. Samarbete mellan kommun och landsting behöver också förbättras.
Småbarns hälsa är ännu mer aktuellt för mig just nu, eftersom jag blivit mormor till Nova, nu 10 månader. Det bästa "uppdrag" jag haft!


2008-05-18, 21:39  Permalink
Andra bloggar om:  Så fick vi då en ny regering som nu har suttit drygt en månad.

Det går fort att genomföra vallöftena, sänkt a-kassa, höjd egenavgift till densamma och slopat avdrag. Det ska bli dyrare att vara med i facket, deras förhoppning är förstås att försvaga fackföreningsrörelsen.

Den tusenlapp alliansen lovade i sänkt skatt blir endast en "tummetott", de ger med ena handen och tar med den andra!

Ska bli intressant att se vad en låg- och mellaninkomsttagare får kvar av lönen egentligen.

Nä, de "nya moderaterna" är samma gamla höger som gynnar de rika!

Igår var det allmänpolitisk debatt i riksdagen, där siffror redovisades från riksdagens utredningstjänst, att de som tjänar mest får den största skattesänkningen, och vice versa!

 

Så var de med den stora skattesänkningen för låg- och medelinkomsttagare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 2006-11-09, 11:02  Permalink  2 kommentarer
Andra bloggar om:  Moderaterna lovar stort att sänka skatten för låginkomsttagare, tjänar man 15 000 i månaden ska man få 1000 kr i skattesänkning. Det låter väl bra? Vad dom inte talar om är att tusenlappen äts upp av diverse andra åtgärder så det till och med kan bli ett minus i kassan!

Vad som också är anmärkningsvärt är att skattesänkningen enligt moderaternas tankar också kommer att leda till lägre lönekrav.

För en kvinna som jobbar deltid och tjänar 14 500 kr, har bil och är sjuk nån gång, behöver receptbelagd medicin och är medlem i facket blir det ett minus i kassan på 290 kr! Detta genon den lönesänkande effekten, höjd egenavgift till a-kassan, avskaffad skattereduktion för a-kasseavgiften och det fackliga medlemsskapet, höjd trafikförsäkring, extra karensdag i sjukförsäkringen samt avgift till apoteket.

Låt oss hjälpas åt att sprida falskheten i moderaternas skattesänkningar!

 

 2006-08-13, 12:40  Permalink  4 kommentarer
Andra bloggar om:  Igår kom två av mina arbetskamrater hem till mig med en häärlig vårbukett! Jag är sjukskriven för en handoperation,

och det var så roligt att de på jobbet tänkte på mig!

Det är verkligen viktigt att bli ihågkommen när man är hemma

för diverse krämpor, detta bör alla tänka på som har någon sjuk bland sina vänner.

Själv ska jag ha bättre kontakt med mina vänner som lämnat arbetslivet, det är så lite som kan betyda så mycket

"Behandla andra som du själv vill bli behandlad", Jag kan ödmjukt bekänna att det gör jag inte alltid, men det går ju bättra sig

tänker Birgitta så här på kvällskvisten2006-04-06, 21:30  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Som vanligt var det roligt att komma till kongressen och träffa många vänner. Det kommer också varje år ett antal nya som

man inte sett förr, detär ju bra att nya människor väljs som ombud. Det är också positivt att få lyssna på inlägg från

människor som lever mitt i verkligheten, som drabbas av olika

bestämmelser i sin tillvaro. Nu fick vi höra om de som fått ett stort inkomstbortfall när de blivit arbetslösa, en hel veckas karens slår undan benen på många. Dessa är de som jag många gånger försökt framhålla, de ensamstående, lågavlönade, ibland deltidsanställda som redan har det svårt att klara sig ekonomiskt. När de sen blir arbetslösa förlorar de en hel veckas inkomst. Vi som har turen att ha ett arbete, skulle vi acceptera att en veckas inkomst dras från lönen? Naturligtvis inte.

Motionen om att ta bort karensveckan bifölls av kongressen, men det är förstås länge innan det blir verklighet.

 

De ensamstående med låg lön, sjukpenning eller a-kassa har det svårt att klara sin ekonomi, tillhör dom månne "alla" när

det sägs: Alla ska med-så enkelt är det?

 

Birgitta2006-03-28, 14:07  Permalink  1 kommentarerSe S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM